top of page
knop titel.png
knop titel.png

Hier vind je de antwoorden op vragen die ons vaak gesteld worden.

Neem zeker ook eens een kijkje op onze blog,

daar worden veel praktische zaken verder toegelicht.

Nog steeds vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

 • Kan de hele school meedoen?
  Zeker! De verdeling van de rollen is flexibel en afhankelijk van het leerjaar kan je bepaalde leerjaren een groter aandeel of een kleiner aandeel geven in de musical. Bijvoorbeeld: de leerlingen van het eerste leerjaar doen één dansje mee. Het tweede leerjaar knutselt daarbovenop een stuk van het decor in elkaar. De leerlingen van het derde leerjaar kunnen misschien al twee dansjes leren. Het vierde leerjaar zingt alle liedjes mee en vormt een dansend koor op de scène. De leerlingen van het vijfde leerjaar leren bovenop de liedjes, teksten voor de bijrollen uit het hoofd. En het zesde leerjaar neemt de grotere rollen op zich. Hebben jullie ook een kleuterschool? Ook zij kunnen deelnemen! Enkele liedjes uit Zonnewacht & Maneraad zijn van een eenvoudiger niveau zodat de kleuters betrokken kunnen worden. Ook de pakketten met creatieve uitwerkingen kunnen door kleuters worden uitgevoerd.
 • Hoeveel rollen zitten er in een musical?
  Er zijn minimum 15 kinderen nodig om de musicals te spelen. Wil je een musical opvoeren met de hele school? Ook dan kan iedereen zijn steentje bijdragen. Het team van Poolster Producties schrijft de musicals steeds met een hele school in gedachten. Het aantal rollen is dus flexibel. De rollen kunnen opgesplitst worden zodat een hele school kan deelnemen.
 • Kan ik zelf het script aanpassen?
  Omdat de verdeling van de rollen steeds flexibel is, ontvang je het script in PDF en Word. Op deze manier kan je zelf de verdeling van de tekst aanpassen aan de noden en het kunnen van de kinderen.
 • Zijn er partituren van de liedjes?
  Ja, er zijn partituren beschikbaar van alle liedjes. Koop je een all-in pakket, dan ontvang je automatisch de partituren.
 • Hoelang duurt een musical?
  Een volledige musical duurt ongeveer 80 minuten. Mocht je de musical willen inkorten, dan is het mogelijk om delen te schrappen. We bezorgen je het script in PDF en Word zodat je zelf nog aanpassingen kan doorvoeren.
 • Voor wie zijn de musicals gemaakt?
  Onze musicals zijn speciaal gemaakt om uitgevoerd te worden door kinderen uit de basisschool. De groep kan variëren van minimum 20 kinderen tot maximum een hele school, inclusief de kleuterschool. Bij het schrijven van onze verhalen zorgen we steeds voor veel kleine rollen die verdeeld kunnen worden onder zoveel mogelijk leerlingen. Leerlingen die een extra uitdaging aankunnen, nemen best de hoofdrollen op zich. Maar de musicalpakketten zijn ook gemaakt voor leerkrachten. We willen het de leerkrachten zo makkelijk mogelijk maken door materiaal aan te bieden dat in de klas gebruikt kan worden. We voorzien lessen voor de creatieve uitwerking en zorgen ervoor dat leerkrachten dankzij onze musicals maatschappelijke thema’s kunnen aansnijden in de klas.
 • Zit er begeleiding door jullie in de pakketten?
  Onze pakketten zijn zo gemaakt dat je normaal gezien geen extra begeleiding nodig hebt. Wil je toch graag iemand die je helpt met dansjes aanleren, acteren, of zingen? Dan kunnen we jullie doorverwijzen naar een van onze workshopgevers. Onze coaches vragen 60 euro per uur + kilometer vergoeding.
 • Help! Ik ben een onmuzikale leerkracht. Is dit wel iets voor mij?
  Schrikt muzische opvoeding je af? Dan is een musicalproject van Poolster Producties des te meer iets voor jou. Onze pakketten bevatten instrumentale tracks, maar ook ingezongen versies, zo kan je oefenen met de klas zonder dat je de liedjes zelf moet voorzingen. Ook de danstutorials zijn deel van het pakket. Je zal zien dat leerlingen snel danspasjes oppikken door samen met hen naar de video’s te kijken. Met onze all-in pakketten maken we het je zo gemakkelijk mogelijk. Heb je collega’s die muzikaal zijn aangelegd? Zij gaan het waarschijnlijk leuk vinden dat er ook partituren in het pakket zitten.
 • Ik ben leerkracht, hoe krijg ik de directie achter dit project?
  Wat leuk dat je als leerkracht initiatief wilt nemen, dat zal je directie zeker appreciëren. Voor een scholendirectie is budgettering van groot belang. Een totaalpakket kost €750 voor de musical Zonnewacht & Maneraad en €675 voor De Toekomstdroom. Zijn deze all-in pakketten te kostelijk voor je school, dan kan de school ervoor kiezen om niet het volledige pakket te kopen. Je hebt misschien een collega die graag zélf dansjes maakt of een collega die zelf een creatieve uitwerking rond het thema wil uitwerken. Het is dus mogelijk om zelf een pakket samen te stellen op basis van wat jullie eventueel zelf voor jullie rekening willen nemen. Daarnaast zijn er ook manieren om je aankoop terug te verdienen. Ten eerste kan je een subsidie voor creatieve projecten aanvragen. Meer info vind je hier: https://paginas.cultuurkuur.be/subsidies/andere-subsidieverleners. Je kan bij het opvoeren ook toegangsticketjes verkopen. Zolang het toegangsticket schappelijk is, hebben ouders en andere toeschouwers er meestal geen probleem mee om te betalen voor de voorstelling. Voor of na de voorstellingen kunnen er ook drankjes of versnaperingen verkocht worden ten voordele van het project.
 • Ik ben directielid, hoe krijg ik mijn leerkrachtenteam achter dit project?
  Voor een groots musicalproject, zeker als het de hele school mobiliseert, is het van groot belang dat jouw team enthousiast is. Dankzij onze pakketten zorgen we ervoor dat jouw leerkrachten niet bezig moeten zijn met teksten schrijven, liedjes maken of dansjes verzinnen. Ze kunnen zich, dankzij Poolster, focussen op de belangrijke zaken, de zaken waar zij goed in zijn: kinderen begeleiden.
 • Hoelang duurt het project van start tot finish?
  We raden aan om je musicalproject over een heel schooljaar te verspreiden. Zo raken de kinderen vertrouwd met de teksten, hun personage, de verhalen en kan er een heel jaar door geknutseld worden aan het decor en de kledij. In het derde trimester zullen de leerlingen schitteren op het toneel. Anderzijds, is het ook leuk om met een projectweek te werken. Een hele week lang dompel je de kinderen onder in de wereld van De Toekomstdroom of de wereld van Zonnewacht & Maneraad. Je sluit de week dan af met een spetterende voorstelling.
 • Op welke manier krijgen wij de bestanden en documenten?
  Via een overzichtelijke map in Google Drive, krijg je de bestanden in PDF en in Word-formaat. Op deze manier kan je zelf de verdeling van de tekst aanpassen aan de noden en het kunnen van de kinderen.
 • Mogen wij de musical nog een keer gebruiken?
  Ja, je kan met je school een aangekochte musical meerdere keren gebruiken. Het enige dat je opnieuw moet aankopen is de opvoeringslicentie. Deze kost €250.
 • Mag ik een musical (uit)lenen?
  Jullie enthousiasme delen over Poolster met andere scholen mag zeker. Het pakket delen mag helaas niet. Er kruipt heel veel werk in het schrijven, componeren en ontwerpen van onze musicals. We danken jullie alvast om het pakket voor jullie te houden en om geïnteresseerde collega’s naar onze website te sturen zodat zij zelf hun pakket kunnen aankopen.
 • Kan de musical ook door een Nederlandse school opgevoerd worden?
  Dat kan zeker! Jullie zullen iets anders klinken, maar dat vinden we des te leuker.
 • Kan ik nog extra boeken bestellen voor mijn school?
  Dat kan zeker! Contacteer ons op info@poolsterproducties.be. Voor grote bestellingen voor scholen kunnen we een pakketkorting voorzien.
 • Hoe kan ik een musical bestellen?
  Er zijn twee opties om onze musicals te bestellen. o Via onze webwinkel op onze website kan je een pakket meteen aankopen. Als je voor deze optie kiest, zal ook de betaling meteen moeten gebeuren. o Je kan ons ook mailen op info@poolsterproducties.be. Laat ons weten welk pakket je wilt bestellen en we sturen je een link naar het materiaal en een factuur.
 • Ik heb nog vragen, wat nu?
  Is je vraag nog niet beantwoord of heb je hulp nodig bij het kiezen van je pakket, contacteer ons geheel vrijblijvend op info@poolsterproducties.be.
 • Hoeveel kost een musical? Zijn de prijzen inclusief BTW?
  Het all-in pakket van De Toekomstdroom kost €675 en het all-in pakket van Zonnewacht & Maneraad kost €750. In deze pakketten zit alles wat je nodig hebt om met jouw klas of school een musical op poten te zetten. Wil je geen volledig pakket aankopen, dan kan je ook je eigen pakket samenstellen. De prijzen voor individuele onderdelen vind je op onze winkelpagina. De prijzen zijn inclusief BTW.
 • Moet ik meteen betalen als ik bestel?
  Er zijn twee manieren om te betalen voor onze musical. Bestel je via onze webwinkel, dan moet de betaling meteen gebeuren. Je kan ons ook mailen op info@poolsterproducties.be. Laat ons weten welk pakket je wil bestellen en we sturen je een link naar het materiaal en een factuur.
 • Waarom is Zonnewacht & Maneraad duurder dan De Toekomstdroom?
  Zonnewacht & Maneraad is onze meest recente musical en het all-in pakket bevat danstutorials die in samenwerking met Sarah Bossuwe werd gemaakt. Jullie leerlingen zullen haar vast en zeker herkennen van Tiktok.
 • Moeten wij nog Sabam betalen?
  Wanneer jullie onze musical opvoeren, hoeven jullie geen aparte Sabam te betalen.
 • Hoeveel kosten jullie workshopgevers?
  Onze pakketten zijn zo gemaakt dat je normaal gezien geen extra begeleiding nodig hebt. Wil je toch graag iemand die je helpt met dansjes aanleren, acteren, of zingen? Dan kunnen we jullie doorverwijzen naar een van onze workshopgevers. Onze coaches vragen 60 euro per uur + kilometer vergoeding.
bottom of page