top of page
Loes Rom Poolster producties schrijfster
Anne Van Steenwinkel Poolster Producties muzikant producer
Marijke Van den Acker Poolster Producties Illustratrice creatief
pp.gif

Vereniging zonder winstoogmerk

Wij zijn een vzw die het doel heeft om kinderen culturele en maatschappelijk relevante omkadering te bieden. De omzet die wij halen uit de verkoop van onze pakketten en boeken, steken wij volledig terug in de werking van de vzw.

Lily.png
knop titel.png

Wie zijn wij?

Wij zijn Loes, Anne en Marijke. Drie vriendinnen die alledrie actief zijn in andere creatieve sectoren. Afgestudeerd als schrijfster, muziekproducer en illustratrice sloegen we in 2018 de handen in elkaar om onze krachten te bundelen.

Loes Rom

tekst

Anne Van Steenwinkel

muziek

Marijke Van den Acker 

 Tekeningen

Waarom musical?

Musical is hipper dan ooit, en dat begrijpen wij helemaal. De combinatie van zang, dans, acteren en decor zorgt voor een schitterend geheel. Volgens ons is het dan ook de ideale manier om maatschappelijk relevante verhalen naar basisscholen te brengen. Met een kant-en-klaar, maar individualiseerbaar pakket, waarmee scholen zélf een musical kunnen opvoeren, geven we een creatieve uitlaatklep aan leerlingen, zonder extra druk voor de leerkracht. Daarbij hechten we veel belang aan thematiek. Voor elk pakket kiezen we een ander relevant thema, zoals het klimaat, gender, of vooroordelen. 

Onze missie

Onze missie bestaat uit twee delen.

 

We willen een boodschap meegeven. We kiezen voor belangrijke maatschappelijke thema's zoals het klimaat, gender en racisme. Door veel context te geven aan de verhalen (met o.a. de lesmap die we aanbieden) hopen we dat de leerlingen en leerkrachten dingen opsteken die ze hun hele leven kunnen meedragen.

Wij willen élk kind een kans geven om in de spotlight te staan.  Door onze pakketten op maat van basisscholen te maken, bereiken we de grootste diverse groep kinderen. Er is plaats voor iedereen! Daarnaast zijn de pakketten veelzijdig: elk aspect van een musical (dansen, acteren, zingen, knutselen) wordt belicht. Zo kan elk kind zijn of haar talent verder ontwikkelen.

pinguin1.png
Johannes.png
pinguin3_edited_edited.png
Anchor 3
bottom of page