OVER ONS 

Poolster producties logo beer Anne Van Steenwinkel Loes Rom Marijke Van den Acker

Het Team:

Wij zijn drie vriendinnen die alledrie actief zijn in andere creatieve sectoren. Afgestudeerd als schrijfster, muziekproducer en illustratrice sloegen we in 2018 de handen in elkaar om onze krachten te bundelen.

Musical is hipper dan ooit, en dat begrijpen wij helemaal. De combinatie van zang, dans, acteren en decor zorgt voor een schitterend geheel. Volgens ons is het dan ook de ideale manier om maatschappelijk relevante verhalen naar basisscholen te brengen. Met een kant-en-klaar pakket, waarmee scholen zélf een musical kunnen opvoeren, bieden we een creatieve uitlaatklep aan leerlingen, zonder extra druk voor de leerkracht. Daarbij hechten we veel belang aan thematiek. Voor elk pakket kiezen we een ander relevant thema, zoals het klimaat, gender, of vooroordelen. 

 

Onze missie bestaat uit twee delen. Ten eerste willen we élk kind een kans geven om in de spotlight te staan.  Door onze pakketten op maat van basisscholen te maken, bereiken we de grootste diverse groep kinderen. Er is plaats voor iedereen! Daarnaast zijn de pakketten veelzijdig: elk aspect van een musical (dansen, acteren, zingen, knutselen) wordt belicht. Zo kan elk kind zijn of haar talent verder ontwikkelen. 

 

Ten tweede willen we een boodschap meegeven. Door veel context te geven aan de verhalen (met o.a. de lesmap die we aanbieden) hopen we dat de leerlingen en leerkrachten dingen opsteken die ze hun hele leven kunnen meedragen.

Wij zijn een vzw die het doel heeft om kinderen culturele en maatschappelijk relevante omkadering te bieden. De omzet die wij halen uit de verkoop van onze pakketten en boeken, steken wij volledig terug in de werking van de vzw.

Loes Rom - tekst

Anne Van Steenwinkel - muziek

Marijke Van den Acker - Tekeningen

Volg hier onze instagrampagina