top of page
knop titel.png
53293131_374725633115885_116746084937210
Onze musicals

Musicals zijn hipper dan ooit!

 

Op tv, sociale media, thuis, met vrienden: overal gaat iedereen aan het zingen en dansen. Gaat het kriebelen om met jouw school ook een musical op te voeren? 

Wij willen élk kind een kans geven om in de spotlight te staan.  Door onze pakketten op maat van basisscholen te maken, bereiken we de grootste diverse groep kinderen. Er is plaats voor iedereen! Daarnaast zijn de pakketten veelzijdig: elk aspect van een musical (dansen, acteren, zingen, knutselen) wordt belicht. Zo kan elk kind zijn of haar talent verder ontwikkelen.

We willen een boodschap meegeven. We kiezen voor belangrijke maatschappelijke thema's zoals het klimaat, gender en racisme. Door veel context te geven aan de verhalen (met o.a. de lesmap die we aanbieden) hopen we dat de leerlingen en leerkrachten dingen opsteken die ze hun hele leven kunnen meedragen.

 

Hoe begin je eraan?

We begrijpen dat het organisatorisch werk of de zoektocht naar een origineel verhaal wel eens kan afschrikken. Onze musicalpakketten bieden een antwoord op dit probleem! 

Voor één klas, twee klassen of de hele school: onze pakketten voor iedereen toepasbaar. Stap voor stap word je begeleid naar het eindresultaat: een musicalvoorstelling met jouw leerlingen in de hoofdrol.

De verschillende onderdelen van het pakket:

 

  • Een draaiboek zorgt voor de juiste voorbereiding, financieel en praktisch.

  • De lesmappen laten je leerlingen kennismaken met de thematiek in het boek. Die thema’s zijn steeds maat-schappelijk relevant (racisme, klimaat en gender komen onder andere aan bod) en vormen dus een goede lescontext. 

  • De partituren, instrumentale versies en cd zijn ideaal voor repetities met de klas.

  • Met het script inclusief regie-aanwijzingen werk je aan de acteer-skills van je leerlingen.

  • Heb je geen zin om dansjes te bedenken? Dan vormen de danstutorials gemaakt door Dansstudio Sarah (bekend van VTM Kids en K3 zoekt K3) een goede leidraad! 

  • Met de bijhorende knutselmap kan je eenvoudige kostuums en decorstukken maken, een spannend voorbereidings-moment voor de leerlingen.

  • Voor de voorstelling zelf zit er nog iets speciaals in het pakket: geanimeerde beelden die het decor vormen van je musical. Ze geven de setting van het verhaal weer en zorgen ervoor dat het publiek zich meteen kan inleven.

Kortom, je hebt alles in handen om een musical op te voeren. Volg het pakket stap voor stap, of voel je creatief en pas het aan waar nodig!

7 td.jpg
knop goed.jpg
Anchor 2
bottom of page