top of page
Mano.png
Senna.png

Korte inhoud

In Zonnewacht en Maneraad wonen twee volken die elkaar nooit kruisen. De mensen van Zonnewacht leven overdag, de inwoners van Maneraad leven ‘s nachts. Doordat ze elkaar niet kennen, zijn de vooroordelen tegenover het andere volk bijzonder groot. Ze vinden elkaar niet leuk en beschuldigen elkaar van alles wat misgaat. Maar eigenlijk hebben ze geen idee van wie de anderen juist zijn! 

 

Zowel bij Zonnewacht als Maneraad staat een sterke leider aan de top. In Zonnewacht is dat Senna, in Maneraad is dat Mano. Hun leiders bepalen het ritme van de dag en de nacht. Als zij wakker zijn, leeft hun volk. Als zij slapen, is het muisstil, en is het de beurt aan het andere volk om op te leven.

 

Maar dan blijkt plots dat Nachtegaal, opvolger van de troon in Maneraad, ook eigenschappen heeft die thuishoren bij Zonnewacht. Een volk dat in Maneraad zo vervloekt wordt! Waar hoort Nachtegaal nu thuis? Nachtegaal wordt verbannen uit Maneraad en moet onderdak vragen in Zonnewacht. Nachtegaal is bang: hij is immers opgegroeid met de voor-oordelen tegenover Zonnewacht. 

 

Maar dan leert Nachtegaal de inwoners van Zonnewacht kennen. Tot diens grote verbazing blijken de verhalen over het volk niet overeen te stemmen met de realiteit. Wat een vrolijk volk is Zonnewacht! Nachtegaal maakt zelfs vrienden, en is er gelukkig.


De leider van Zonnewacht, Senna, is echter ziek. Door haar ziekte moet ze veel meer rusten en is ze fel verzwakt. Daardoor worden de dagen van Zonnewacht veel korter, net als de nachten van Maneraad. Maar in Zonnewacht is men optimistisch en ziet men de grootte van het probleem niet. Alles komt wel goed, toch?! Nachtegaal zwijgt stil. Nachtegaal vindt het leven daar ook wel fijner, en wil geen verandering. Maar Senna’s gezondheid gaat steeds achteruit. Hoe loopt dat af? 

knop titel.png
titel z&m.png
bottom of page