top of page
Mano.png
Senna.png
knop titel.png
titel z&m.png
wolken 1.png
Helder.png
Mano.png
Senna.png
wolken2.png

Personages

Nachtegaal is jong, onstuimig en een tikkeltje eigenwijs. Als troonopvolger van Maneraad voelt die zich onoverwinnelijk! Maar dat verandert snel als Nachtegaal op zoek moet gaan naar zichzelf.

Helder is een inwoner van Zonnewacht. Helder is lief en behulpzaam, ze ontvangt Nachtegaal met open armen. Maar Helder is ook heel slim. Ze gelooft niet zomaar alles wat er verteld wordt en dat zal in Zonnewacht heel belangrijk worden.

Juno is een inwoner van Zonnewacht. Juno is een jong haantje de voorste, verblind door het idee dat die op een dag op de troon van Zonnewacht zal zitten. Dat maakt Juno manipulatief, dat zal Nachtegaal aan levende lijve ondervinden.

Senna is de leidster van Zonnewacht. Ze is ziek. Ooit was Senna een sterke leidster op wie iedereen kon bouwen, maar nu is ze vooral een pudding op een troon. Maar zodra Senna in Maneraad is, geneest ze weer, en is ze terug de oude. 

Nachtegaal.png
Juno.png

Mano is de leider van Maneraad, vader van Nachtegaal. Mano is streng, maar rechtvaardig. Maar soms toch eerder iets te streng. Hij volgt de regels altijd, zelfs als het zijn vaderhart breekt.

De Zonnewijzers zijn met drie. Zij zijn de ‘wijzen’ van Zonnewacht en informeren het volk. Alleen zouden ze beter zichzelf wat meer informeren, want veel echte kennis van zaken hebben ze niet. Ze doen dat niet bewust, ze zijn gewoon niet heel erg slim.

Datzelfde geldt ook voor de Verlichters van Maneraad. Zij zijn de rechterhand van Mano en zijn eigenlijk niet echt geïnteresseerd in wat Maneraad bezig houdt. Dat maakt het extra triest dat ze grote beslissingen kunnen nemen. 

Donder is nogal een mopperaar. Donder is wat verzuurd door het leven als wolk en kan zich gauw kwaad maken. Uiteraard heeft Donder ook een hart van goud.

Raaf.png
verlichter2.png
verlichter 3.png
flamingo.png
toekan.png
papegaai.png

Cloudy is een jong en enthousiast wolkje. Cloudy heeft heel veel zin in het verhaal, en snapt bovendien niet zo goed waarom ze zich niet zouden moeien met wat er in Zonnewacht en Maneraad gebeurt.

Cumulus is een van de wolken. Het is de oudste, en ook de meest wijze wolk. Cumulus leidt, met de rest van de wolkjes, de toeschouwers door het verhaal. 

Net als Cumulus is Stratus een wijze wolk. Stratus wil zich vooral niet te veel bemoeien met wat er onder hen gebeurt, want dat zorgt nogal snel voor problemen.

Dit zijn de grootste rollen van Zonnewacht en Maneraad. Daarnaast zijn er nog andere personages met minder tekst. Dat zijn inwoners van Zonnewacht, en inwoners van Maneraad. Je kan het aantal personages uitbreiden naar het aantal leerlingen op jouw school. Heb je meer rollen nodig? Dan kan je meer wolken in het verhaal stoppen,

meer Zonnewijzers, meer Verlichters...

Als je nood aan inspiratie hebt,

helpen we je graag verder!

bottom of page