top of page

De toekomstdroom

De Toekomstdroom Poolster Producties
knop titel.png

Korte inhoud

Violet, Roos en Lily van meidengroepje Girlflower hebben een probleem. Ze willen dolgraag beroemd worden en liedjes zingen, maar van hun ouders moeten ze altijd huiswerk maken.

Ook Kaspar en Khalida zijn niet helemaal gelukkig. Tijdens het weekend zouden ze zo graag een keer op stap gaan met hun ouders. Die maken echter altijd ruzie en hebben daardoor geen tijd voor de kinderen.

Als laatste is er Johannes, die op school wordt gepest. Zijn kleren zijn oud en versleten, omdat er thuis helaas te weinig geld is voor hippe spullen. Ongeduldig wacht Johannes op het moment dat zijn mama genoeg geld zal hebben gespaard om nieuwe kleren te kopen, en hij niet meer gepest zal worden.

 

Het is niet het mooiste jaar voor de zes kinderen en de tijd kan niet snel genoeg vooruit gaan. Maar wacht eens… moeten ze wel echt de uren zitten aftellen naar de toekomst? De klok vooruit spoelen kan niet zo moeilijk zijn… toch? Met de hulp van het internet en een gekke wetenschapper vinden de kinderen een weg naar de toekomst. Wat ze daar aantreffen, is ongelooflijk. De hele stad vol rook, alle mensen boos en ziek. Hier kunnen ze hun dromen ook niet waarmaken, hoe kunnen ze nu zingen als iedereen steeds hoest? De kinderen moeten verder reizen, maar hoe verder ze gaan, hoe erger het wordt. Ouders die de wereld alleen nog willen zien door virtual reality-brillen  en een zee vol pinguïns die hun thuis zijn kwijt geraakt. De wereld is volledig om zeep. De kinderen zullen hun toekomstdroom nog even moeten opbergen door terug te keren, en de mensen in 2020 te waarschuwen dat het echt anders moet. Maar wanneer ze willen terugkeren, komen ze opeens in de renaissance terecht... Vinden ze daar misschien de schuldige van de klimaatproblemen?

 

In ‘De Toekomstdroom’ wordt milieuproblematiek als voornaamste thema op een speelse en ludieke wijze naar voren gebracht. Daarnaast is het een warme oproep voor naastenliefde, ongeacht wie of wat je bent!

 

   

bottom of page