top of page
logo Poolster producties.png

musicals op jouw school:

Musicals zijn hipper dan ooit! Op tv, sociale media, thuis, met vrienden, overal gaat iedereen aan het zingen en dansen. Gaat het niet kriebelen om met jouw school ook een musical op te voeren? 

 

We begrijpen dat het organisatorisch werk, of de zoektocht naar een origineel verhaal wel eens kan afschrikken. Hoe begin je eraan? Onze musicalpakketten bieden een antwoord op die vraag! 

Voor één klas, twee klassen of de hele school: het pakket is voor iedereen toepasbaar. Stap voor stap word je begeleid naar het eindresultaat: een musicalvoorstelling met jouw leerlingen in de hoofdrol.

Het musicalpakket bestaat uit verschillende onderdelen:

 

  • Een draaiboek zorgt voor de juiste voorbereiding, financieel en praktisch.

  • De lesmappen laten je leerlingen kennismaken met de thematiek in het boek. Die thema’s zijn steeds maatschappelijk relevant (racisme, klimaat en gender komen onder andere aan bod) en vormen dus een goede lescontext. 

  • En dan begint het leukste werk: de partituren, instrumentale versies en cd zijn ideaal voor repetities met de klas.

  • Met het script met regie-aanwijzingen werk je aan de acteerskills van je leerlingen.

  • Heb je geen zin om dansjes te bedenken? Dan vormen de danstutorials gemaakt door Dansstudio Sarah (bekend van VTM Kids en K3 zoekt K3) een goede leidraad! 

  • Met de bijhorende knutselmap kan je eenvoudige kostuum en decor stukken maken, een spannend voorbereidingsmoment voor de leerlingen (nu wordt het wel héél echt!) 

  • Voor de dag zelf zit er bovendien nog iets speciaals in het pakket: geanimeerde beelden die het decor vormen van je musical. Ze geven de setting van het verhaal weer en zorgen ervoor dat het publiek zich meteen kan inleven.

 

Daarna is het de beurt aan je leerlingen, zij zijn namelijk de sterren van de avond! 

 

Kortom, je hebt alles in handen om een musical op te voeren. Volg het pakket stap voor stap, of voel je creatief en pas het aan waar nodig!

bottom of page