top of page
Zoeken

Een musical op jouw school?

Bijgewerkt op: 6 mei 2020

5 redenen waarom!


1. Elk kind kan schitteren met een eigen talent!

Bij een musical komt zoveel kijken: teksten studeren, acteren, dansen, decor knutselen, kostuums maken... élk kind kan iets ontdekken waar hij of zij goed in is. De leerling die minder sterk is in rekenen, zou wel eens een waar zangtalent kunnen zijn. Het bevordert het zelfvertrouwen en de samenhorigheid van de leerlingen enorm, wanneer ze samen kunnen werken aan een schitterend eindresultaat.


2. musicals zijn ontzettend hip!

Programma’s als #LikeMe, Ghostrockers en Ketnet Musical zijn bijzonder populair bij kinderen en jongeren. En dat is niet gek, want zingen, dansen en acteren is een enorm leuke combinatie. Je leerlingen zullen staan springen (letterlijk) om zelf zo’n musical op poten te kunnen zetten.


3. Een extra zakcentje op school

Het kan bovendien ook financieel interessant zijn om een musical te organiseren. Verkoop tickets of vraag een vrije bijdrage, bied zelfgemaakte desserts en drank aan tijdens de pauze, en reken op een culturele subsidie. Voor je ‘t weet heb je voor je school een mooi potje opgebouwd. Meer hierover kan je lezen in dit blogartikel.

4. VOET-En gehaald!

Een musical bevat heel wat VOET-en wat betreft beeld, muziek, drama, beweging en attitude. Zonder dat ze het zelf doorhebben, leren je leerlingen bij over zichzelf en over de wereld. Deze ervaringen kunnen bijzonder waardevol zijn in de ontplooiing van de leerlingen: ze kunnen interesse ontwikkelen in iets waar ze voorheen het bestaan niet van kenden.


5. Een blijvende herinnering!

Een musicalopvoering vormt een blijvende herinnering aan hun lagere schoolperiode voor leerlingen. En ook voor ouders, want het is een prima moment om ook de ouders mee te betrekken in de organisatie van de musical. Nadien kunnen zij hun kind zien schitteren op het podium.333 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page